Archívum - Hírek

Tovább, tovább, tovább...

2017.10.10. 16:25:00

A szolnokiak nem az előny megtartása érdekében utaznak Svédországba, hanem ott is nyerni akarnak
Tovább, tovább, tovább...
Egyetlen lépés választja el a Szolnoki Olaj KK-t attól, hogy bejusson a FIBA Europe Cup csoportkörébe. Az előző szezonban a Szolnok ötödik lett a magyar bajnokságban, míg a Södertalje bronzérmet szerzett a svéd ligában. A múlt szerdai, hazai mérkőzésen megszerzett huszonhárom pontos előny elégnek tűnik a továbbjutáshoz.

Dragan Aleksic: Nem gondolunk arra, hogy 23 pont az előnyünk és arra sem, hogy ezt az előnyt kell őrizni. Egyértelműen győzelemre fogunk játszani, győzni megyünk Svédországba. Nem akarunk számolgatni, hogy mekkora is az előnyünk.

A Södertalje szombaton 94-83-ra megnyerte első bajnoki mérkőzését úgy, hogy a Lulea nevű csapattal szemben már több mint húszpontos hátrányban is volt.

Vojvoda Dávid: Szerintem újat nem tud nekünk mutatni. Azt láttuk, hogy az első mérkőzésen a harmadik negyedben kicsit máshogy jöttek ki, egy ilyen magasabb szerkezettel léptek pályára, ami ott annyira nekünk nem ízlett. Ott egy kicsit azt hiszem fel is jöttek nyolc- tíz pontra, utána szereztünk egy újabb magabiztos előnyt. Úgyhogy erre lehet számítani, nyilván nekik egy esélyük van: az, hogy a meccs elejétől kezdve nekünk ugranak, és tényleg minél hamarabb, vagy a negyedenként megpróbálják ezt az előnyt, ami nekünk van, ledolgozni. Úgyhogy igenis észnél kell lennünk és tényleg egy higgadt, magabiztos játékkal a mérkőzést kontrollálva úgy kell játszanunk és akkor szerintem nem lehet problémánk.

Szolnok is megnyerte hétvégi hazai bajnokiját, a Sopront győzte le 86-64 arányban.

Dragan Aleksic: Mindenki készen áll. A hétvégi bajnoki mérkőzésünkön sérülése után Kovács Péter is visszakerült a rotációba. Mindenki játszott, Tóth Zoltán is sokat segített nekünk. Ezt a szerda-szombat ritmust már felvettük, nagyon oda kell figyelni arra, hogy a mérkőzések után minél hamarabb tudjunk regenerálódni.

Az első mérkőzésen a Perry-Vojvoda páros szerezte a pontok javát, az ő levédésük a svédek számára jelenthet gondot.

Vojvoda Dávid: Nyilván nem úgy fogunk odamenni Svédországba, hogy 23 pontot belül maradjunk, hanem igenis azért, hogy megnyerjük a mérkőzést és tényleg kettős győzelemmel jussunk be a csoportkörbe. Ugye egyetlen lépés maradt, amit elterveztünk, hogy igenis Európában játsszunk, úgyhogy ezt az esélyt nem szeretnénk elszalasztani, hanem igenis egy jó, magabiztos játékkal ott szeretnénk lenni a csoportkörben.

A Södertalje éppen a szombaton, huszonhárom pontos hátrányból megnyert bajnoki meccse után bizakodhat, ahogy a klub hivatalos honlapja fogalmaz: nincs lehetetlen. De ekkora előnyről komoly és egyben kínos meglepetés lenne a Szolnok kiesése.

Dragan Aleksic: Arra számítunk, hogy a svéd csapat hazai pályán sokkal többször fog rádobni akár kintről is. Gyorsítani fogják a játékot. Az ellenfél kilences számú játékosára különösen figyelnünk kell, Bizaca kreatív kosaras, hazai pályán is meggyűlt vele a bajunk. De ha tudjuk tartani a saját, kemény védekezésünket, akkor nyerhetünk.

Ha a Szolnok továbblép svéd ellenfelén, akkor a macedón Karpos (Kendrick Perry) előző csapata, az orosz Nyizsnij Novgorod, valamint a Falco és a bolgár Balkan párharc továbbjutójával kerül egy csoportba. A FIBA EuroCup csoportköre október 18-án kezdődik.
NB I. 'A', Szolnoki Olaj - Sopron 86-64 NB I. 'A', Szolnoki Olaj - Sopron 86-64
NB I. 'A', Szolnoki Olaj - Sopron 86-64 NB I. 'A', Szolnoki Olaj - Sopron 86-64
NB I. 'A', Szolnoki Olaj - Sopron 86-64 NB I. 'A', Szolnoki Olaj - Sopron 86-64
NB I. 'A', Szolnoki Olaj - Sopron 86-64 NB I. 'A', Szolnoki Olaj - Sopron 86-64
NB I. 'A', Szolnoki Olaj - Sopron 86-64 NB I. 'A', Szolnoki Olaj - Sopron 86-64
FIBA Europe Cup FIBA EuroBasket EUROBASKET MKOSZ NCAA NBA

Copyright © 2001-2017. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft. - Minden Jog Fenntartva!