Archívum - Hírek

Sok, vagy kevés a tíz pont?

2017.09.26. 16:10:00

Kora reggel elindult Törökországba az Olaj különítménye
Sok, vagy kevés a tíz pont?
Kedden kora reggel indult el a Szolnoktól alig 1700 kilométernyire fekvő Trabzonba a Szolnoki Olaj különítménye. A feladat adott: a szezon első hivatalos hazai mérkőzésén megszerzett tíz ponttal minél jobban sáfárkodni.

Tóth Ádám: Nem kell vele foglalkoznunk. Azzal kell foglalkoznunk, hogy nyerjünk. Mindegy mennyivel, csak nyerjünk. És meg kell akadályoznunk ezeket a könnyű hárompontosokat. Vagyis annyira nem könnyű, mert tíz méterről dobálják, de ezen lesz a hangsúly szerintem.

A múlt heti dobópárbaj java Vasiliauskas, Eldridge, valamint Perry és Vojvoda között zajlott. Kendrick Perry az első kör legértékesebb játékosa, MVP-je lett a 108-98 alkalmával mutatott teljesítményével Az Eb-t megjárt csapatkapitánynak viszont a múlt szerdai volt gyakorlatilag az ismerkedési estje az újonnan érkezett Olaj-játékosokkal.

Vojvoda Dávid: Ugye volt egy mérkőzésünk, ami mondhatom azt, hogy nagyon jól sikerült. Az első meccsem volt a csapattal, szerintem nem nagyon látszódott, hogy ugye három-négy napja készültem a társasággal. Tényleg úgy érzem, hogy mindenkit sikerült kellően megismernem. Ez a pályán is szerintem látszódott, hogy tényleg a srácokkal jól megértettük egymást. Úgyhogy én bizakodó vagyok itt, a második meccsel kapcsolatban. Tényleg nagyon nagyon fontos lenne, hogy ezen a Trabzonon túljussunk.

A Trabzon már bevetheti új, nigériai centerét, Christopher Obekpát, aki a szolnoki meccset azért hagyta ki, mert nem érkezett meg időben a vízuma. Miközben Kovács Péter továbbra sem tudja vállalni a játékot, vagyis egy kifejezetten jó védőjátékos hiányozni fog az olajos rotációból. A törökök nyilván a Szolnokon mutatott dobóformájukat akarják átmenteni, az Olaj feltett szándéka, hogy ez ne sikerülhessen.

Vojvoda Dávid: Így csapatot a harmadik negyed végéig, negyedik negyed elejéig dobni még nem láttam. Úgyhogy nagyon remélem, hogy ezeket tudjuk hatástalanítani és akkor egy jó mérkőzést játszhatunk velük. Ugye van egy tízpontos előnyünk, ami nem mondom, hogy nagyon sok, de azért egy megnyugtató előny, de mindenféleképpen úgy megyünk ki Törökországba, hogy nem arra fogunk játszani, hogy tíz ponton belül maradjunk, hanem igenis győzelemre szeretnénk játszani.

Ismeretlen faktor lesz a hazai közönség. Ugyan a Trabzon-szurkolók nem annyira vehemensek, mint mondjuk a Galata-, vagy a Fener ultrái, de így is képesek poklot az Ahmet Comert Arénából. A török publikum képes megbénítani az ellenfelet, de az ahhoz az atmoszférához nem szokott hazai játékosokat is. Mert ne feledjük: a Trabzon kilenc embert cserélt a nyáron, vagyis ők sincsenek még összeállva.

Tóth Ádám: Én játszottam ott három, nem, négy éve szerintem, a Pakssal, akkor egy ilyen fél ház volt. Biztos, hogy sokan kilátogatnak a meccsre, mert ugye nekik is élet-halál harc és remélem, hogy jó hangulatú meccset tudunk velük játszani.

A FIBA Europe Cup első selejtezőkörének visszavágóját egyetlen, Magyarországon fogható televíziós csatorna sem közvetíti. Viszont az olajtv.hu oldalán megnézhetik az internetes közvetítést. Amint megtudjuk a pontos címet, természetesen azonnal közöljük Önökkel.
NB I. 'A', Szolnoki Olaj - Sopron 86-64 NB I. 'A', Szolnoki Olaj - Sopron 86-64
NB I. 'A', Szolnoki Olaj - Sopron 86-64 NB I. 'A', Szolnoki Olaj - Sopron 86-64
NB I. 'A', Szolnoki Olaj - Sopron 86-64 NB I. 'A', Szolnoki Olaj - Sopron 86-64
NB I. 'A', Szolnoki Olaj - Sopron 86-64 NB I. 'A', Szolnoki Olaj - Sopron 86-64
NB I. 'A', Szolnoki Olaj - Sopron 86-64 NB I. 'A', Szolnoki Olaj - Sopron 86-64
FIBA Europe Cup FIBA EuroBasket EUROBASKET MKOSZ NCAA NBA

Copyright © 2001-2017. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft. - Minden Jog Fenntartva!